Kalp ameliyatında “minimal invaziv’’ dönemi

Bursa, 15.03.2019 – Hızla gelişen teknoloji sayesinde, tıp dünyasında da pek çok hastalık artık kısa sürede çözüme kavuşturulabiliyor.

Özel Anadolu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Uzm. Dr. Ümit Duman, kalp ve damara cerrahisi açısından son teknoloji yöntemlerden biri olan “minimal invaziv’’ yani küçük kesi tekniği sayesinde, koroner arter hastalarının 3-4 günde sağlıklı bir şekilde taburcu olabildiğini söyledi.

Koruyucu görevi görüyor

Yöntemin avantajlarından söz eden Dr. Ümit Duman, ‘’Geleneksel tedavi yöntemlerinin aksine, uygun hastalarda minimal invaziv yöntemi hem iyileşme sürecini hızlandırıyor hem de hastaya kan verilmesi gibi istenmeyen sonuçlara neden olabilecek faktörlere karşı adeta ‘koruyucu görev’ üstleniyor. Bu yöntem, ileri düzeyde deneyim ve ekip halinde, son derece titiz çalışma gerektiren bir durum.  Minimal dozajda ilaç ve erken mobilizasyon ile hastaların iyileşme süreci hızlandırılıyor. Bu yöntem küçük bir kesi olduğu için hem yara enfeksiyonunun önüne geçiliyor hem de hastanın konforu en üst düzeyde sağlanmış oluyor. Ayrıca normalde 5-7 günü bulan taburcu olma süresi de 3-4 güne iniyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu operasyonun nadir merkezlerde uygulandığını sözlerine ekleyen Duman, operasyon sonrası hastaların çok hızlı şekilde günlük hayatlarına geri dönebildiğini ifade etti.

Mükemmel sonuç

Kapak cerrahisinde de sağ koltuk altından mitral kapak ve trikuspit kapağa müdahale edilebildiğini, özellikle de kapak tamirinin özel bir eğitim ve deneyim gerektirdiğini belirten Dr. Duman, “Merkezimizde bu tür operasyonlar başarıyla yapılabiliyor” dedi.

Dr. Duman, sağ koltuk altından müdahale ve kapak onarımı yapılan hastaların, kan sulandırıcı ilaç olan coumadin kullanımının önlediği gibi kozmetik açıdan da mükemmel sonuçlar verdiğini sözlerine ekledi.

"Sağlık, hayatta sahip olduğunuz en önemli şeydir!"

Randevu almak için hemen bizimle iletişime geçin.